Startpagina Paarden

Hengstenkeuring Belgisch Trekpaard

Naar aanleiding van de hengstenkeuring op 24 november ll. te Ghlin doen er heel wat vragen en geruchten de ronde. De Algemene Vergadering van Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard (KMBT) van 23 juni 2018 duidde 7 juryleden aan: 4 Vlaamse en 3 Waalse. Daarvan hebben de 4 Vlaamse en 2 Waalse gekeurd.

Leestijd : 1 min

Tevens hebben er 2 juryleden gekeurd voor AWTCB, de in Wallonië erkende stamboekvereniging voor het Belgisch Trekpaard. Tijdens keuring werden de punten bekend gemaakt van 6 juryleden, 2 van AWCTB en de 4 Vlaamse juryleden van KMBT. Omtrent de heisa op de hengstenkeuring, zie ‘uw mening in de paardenrubriek.’ Naast de 12 dertigmaanderse hengsten zijn er nog drie nieuwe hengsten goedgekeurd. We publiceren hun foto’s.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken