Startpagina Wetgeving

Zaak rond grondaankoop van Fernand Huts uitgesteld tot 22 januari

Er is nog geen uitspraak in de zaak van de boeren die de verkoop betwisten van landbouwgrond van het Gentse OCMW aan Fernand Huts, de topman van Katoen Natie. Dat werd vernomen bij de rechtbank van eerste aanleg in Gent. De uitspraak wordt op 22 januari verwacht.

Leestijd : 1 min

Huts had in 2016 via een Luxemburgse vennootschap 450 hectare Zeeuws-Vlaamse landbouwgronden gekocht van het Gentse OCMW voor 17,5 miljoen euro. Landbouwer Pieter Van Poucke en zijn partner vragen de ontbinding van de verkoop en ze worden gesteund door Raf Verbeke van de burgerbeweging Constituante. Die komt vrijwillig tussen in de zaak om de Europese boekhoudregels in vraag te stellen, maar volgens de advocaten van het OCMW heeft de man geen belang bij de zaak. Ze eisen een schadevergoeding van 5.000 euro van Verbeke en 10.000 euro schadevergoeding van de boeren.

Belga

Startpagina Wetgeving Leestijd : 3 min 4 photos Chapitre Verbeten pleit om Zeeuwse landbouwgronden van OCMW GentVerbeten pleit om Zeeuwse landbouwgronden van OCMW Gent 1 photo
Startpagina Wetgeving Leestijd : 4 min 4 photos Chapitre “We hebben die grond nodig”“We hebben die grond nodig” 1 photo

Lees ook in Wetgeving

Welke juridische acties tegen het stikstofbeleid?

Recht In het Belgisch Staatsblad van 22 februari 2024 verscheen het decreet over de programmatische aanpak stikstof (PAS). Dit zogenaamde stikstofdecreet trad in werking op de dag die volgde op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad. In de pers werd al vanuit verschillende hoeken aangekondigd dat juridische acties zullen volgen. Wij bekijken wat deze juist kunnen inhouden.
Meer artikelen bekijken