Aphea.Bio ontvangt een subsidie ​​van 1,2 miljoen euro om activiteiten uit te breiden

Aphea.Bio ontvangt een subsidie ​​van 1,2 miljoen euro om activiteiten uit te breiden

Aphea.Bio exploiteert natuurlijk voorkomende micro-organismen om op een duurzame manier de opbrengst van gewassen te verhogen en ze te beschermen tegen specifieke schimmelziekten. Tot dusverre heeft Aphea.Bio zich geconcentreerd op de ontwikkeling van biostimulant- en biocontroleproducten op basis van bacteriestammen. Aphea.Bio zal de toegekende VLAIO-steun gebruiken om in een samenwerking met toponderzoekers aan de Universiteit van Gent (Vakgroep Toegepaste Biowetenschappen) en de Université Catholique de Louvain (Laboratorium voor Mycologie) het potentieel van schimmels na te gaan.

Steven Vandenabeele, CSO bij Aphea.Bio: “Op basis van wetenschappelijke literatuur is het duidelijk dat schimmels een even belangrijke bron van kandidaten vormen voor de ontwikkeling van zowel biostimulantia als biocontrolemiddelen. Bovendien groeit het bewijs dat bacteriën en schimmels vaak van elkaar afhankelijk zijn, kunnen samenwerken en zelfs kunnen zorgen voor een synergistisch gunstig effect op de gezondheid van planten”.

Aphea.Bio streeft er voordurend naar om via doorgedreven optimizatie en innovatie zijn baanbrekende positie in de ontwikkeling van de volgende generatie biologische middelen veilig te stellen. Dit is de tweede keer dat Aphea.Bio wordt beloond met financiering van VLAIO. "We zijn erg dankbaar voor de financiële steun en zijn vereerd met het vertrouwen dat VLAIO in ons heeft", aldus Isabel Vercauteren, CEO. De eerste subsidie ​​stelde Aphea.Bio in staat om een technologieplatform uit te bouwen voor de isolatie, identificatie en validatie van kandidaat bacteriële micro-organismen en om een ​​eigen portfolio van nuttige micro-organismen aan te leggen. Aphea.Bio is nu klaar om de volgende stap te zetten en te beginnen met het combineren van zijn unieke collectie bacteriën met schimmelstammen, aldus Vercauteren.

Meest recent

Meest recent