Het landbouwjaar 2018 in beeld

Het landbouwjaar 2018 in beeld

2018 ligt achter ons, en betekent voor elke landbouwer wel iets anders. Er zijn natuurlijk veel negatieve zaken die blijven hangen. De droogte bijvoorbeeld speelde veel landbouwers parten. Doorwas tekende het jaar voor de aardappelteler. Maar ook dierenactivisten kwamen vaak in het nieuws, net zoals de Afrikaanse varkenspest de laatste maanden van het jaar. Toch was er ook plaats voor het positieve, want landbouwers zijn bovenal vechters. Ze specialiseren, differentiëren en zoeken mogelijkheden om hun inkomen te garanderen. Dat kan bij beurzen, maar ook door de hoofden bij elkaar te steken gaan ze vooruit.

Landbouwleven en zusterblad Le Sillon Belge waren jaarrond getuige. Ze legden wat ze zagen vast in tekst, maar ook op de gevoelige plaat. De foto’s van de redacties zijn samengebracht in een boek, dat er vooral aan herinnert dat niet alles kan worden teruggebracht tot woorden. In het fotoboek wordt vooral het gevoel opgeroepen van het vorige jaar: de sfeer, enkele bijzondere situaties of gewoonweg het genoeglijke van het landschap of de boerderij.

Een deel van de foto’s werd eerder gepubliceerd, een deel zal voor het eerst worden getoond.

Landbouwleven en Le Sillon Belge nodigen u uit om de seizoenen en belangrijke momenten van 2018 te herbeleven. Het fotoboek kan worden besteld, voor uzelf of bijvoorbeeld als cadeau.

Naam: Beelden van 2018

Geïllustreerde pagina’s: 128

Prijs: 24,50

Per overschrijving met de vermelding "SBLL2017" op de bankrekening: BE38 3100 3487 0172

(Het boek wordt vervolgens verzonden naar het adres dat gekoppeld is aan uw bankrekening)

Let op: als u meerdere boeken wilt bestellen, moet u de hoeveelheid toevoegen. Voorbeeld voor 4 boeken: "4 SBLL2017"

Meest recent

Meest recent