Startpagina Actueel

Twee grootste Belgische tuinbouwveilingen willen fusioneren

BelOrta en Coöperatie Hoogstraten, de twee grootste tuinbouwveilingen van België, gaan een fusie onderzoeken. Dat is vrijdag 31 maart bekend gemaakt.

Leestijd : 1 min

De raden van bestuur van beide coöperatieve bedrijven kwamen donderdag afzonderlijk bijeen. Ze gaven de toestemming voor de start van een fusiecomité.

"Dat comité zal namens de beide besturen besprekingen starten die uiteindelijk kunnen leiden tot een fusie. Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken", klinkt het in een gezamenlijke mededeling.

BelOrta en Coöperatie Hoogstraten (vroeger 'Veiling Hoogstraten') zijn beide aangesloten bij het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT). De productomzet van alle leden bedroeg in 2016 926,4 miljoen euro. BelOrta realiseerde daarvan 400,4 miljoen euro, Coöperatie Hoogstraten 218,7 miljoen euro. Samen staan ze dus in voor twee derde van de totale productomzet.

Belga

Lees ook in Actueel

Portugese regering rantsoeneert water voor landbouw

Actueel De Portugese regering heeft besloten water te rantsoeneren in het oosten van de Algarve. De toeristische regio in het zuiden kreunt onder de droogte. Het doel is om op termijn het gebruik van grondwater met 15% te verminderen
Meer artikelen bekijken