Startpagina Bedrijfsnieuws

Amerikaanse start-up voert onderzoek naar droogteresistentie in Gent

Het Amerikaanse biotechbedrijf Inari investeert in een nieuw laboratorium voor biotechnologisch onderzoek in België. De site van zowat 550 vierkante meter wordt in Gent ingericht, waar al heel wat biotechbedrijven geconcentreerd zijn. In eerste instantie zal er onderzoek gebeuren naar droogteresistentie van gewassen. Dat is nodig want experten verwachten door de klimaatverandering steeds vaker extreme droogte, zoals ook bij ons in de zomer van 2018.

Leestijd : 1 min

Inari stelt in de VS al meer dan zestig mensen tewerk maar wijkt voor het hoogtechnologisch onderzoek uit naar Gent, waar al heel wat grote biotechnologische spelers gelokaliseerd zijn. Zes nieuwe medewerkers kunnen in februari al aan de slag. Die zullen zich in eerste instantie toeleggen op het verbeteren van de efficiëntie van het water- en stikstofverbruik van gewassen.

De Amerikaanse start-up zal samenwerken met het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Het krijgt toegang tot expertise en geavanceerde serres en laboratoria.

BELGA

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken