Startpagina Paarden

Hengstenkeuring Belgian Highland Pony

Zondag 19 maart ll. hield het Highland Pony Society Studbook in Mellier haar hengstenkeuring. De vierjarige Zeb van den Capellenbergh moest zich voor de jury presenteren om zijn dekvergunning te verlengen. Juryleden Louis Van Hout en Marleen Moosen waren de officials van dienst.

Leestijd : 1 min

De mouskleurige Zeb (1m44) (v. Beinn Dhu Of Glentrium – m. Ugadele de Montaveau) werd gefokt door Guido Van Dyck uit Broechem, eig. Pierre Scholtes. De jury omschreef Zeb als een aansprekend vaderdier met veel rasuitstraling, edel hoofd, grote sprekende ogen, goed geplaatste hals, goed ontwikkelde schoft die voldoende ver doorloopt in de rug, droog hard beenwerk met brede goed gevormde gewrichten, goed gevormde kwalitatieve hoeven, goede bespiering en veel rompdiepte. Hij heeft een voldoende sterke bovenlijn en een lang goed liggend kruis met doorlopende broekspieren. Stap is ruim met veel afdruk maar mist een beetje de soeplesse.

Draf is voldoende maar ook hier zou hij meer soeplesse en gedragenheid mogen vertonen. Dekvergunning werd verlengd. De andere stamboekhengsten: 12-jarige Rooney de Montaveau, eig. JP Pelgrim, 21-jarige Noredeman of Cairnbank, eig. Pierre Scholtes en 21-jarige Kincardine Brodie, eig. Guido Van Dyck zijn van deze voorjaarskeuring vrijgesteld.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken