Startpagina Economie

Deadline Aquavlan2 nadert

Ben je een ondernemer met een idee voor de aquacultuursector? Het project Aquavlan2 geeft je de kans om dat idee tot een businessconcept uit te werken. Via een vouchersysteem kan je tussen 3.000 en 30.000 euro steun krijgen in de vorm van expertise of diensten. De volgende en laatste voucherkeuringsronde is op 28 februari. Haast is geboden.

Leestijd : 1 min

Zeventien bedrijven kregen al een duwtje in de rug via het vouchersysteem. Drie vouchers zijn ondertussen afgerond. Uit de resultaten van een eerste onderzoek blijkt dat insecten en eendenkroos potentieel hebben in een aquaponicssysteem. Een tweede onderzoek toont aan dat er minder sterfte is bij mariene vislarven dankzij de optimalisatie van rotiferenkweek. En binnen een derde voucheronderzoek werd de teelt van microalgen rendabeler gemaakt via ledlampen en een nieuwe nutriëntenoplossing.

Heb je interesse om een voucheraanvraag in te dienen? Kijk dan eerst of je vraag zich binnen een van de vier onderzoeksthema's bevindt: sluiten van kringlopen binnen de zoetwateraquacultuur, sluiten van kringlopen in de maricultuur, nieuwe voeders voor schelpdieren en vissen en preventie van grondsmaak. Als dat het geval is, neem dan contact op met Stefan Teerlinck, via mail stefan.teerlinck@inagro.be of telefonisch op 051 27 33 89.

De volgende keuringsronde is op 28 februari 2019 en het vouchercomité moet vooraf nog voldoende tijd voorzien om jouw vraag te analyseren.

Inagro

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken