Startpagina Bedrijfsnieuws

Imec gaat samen met Nederlandse partners in Wageningen nieuw innovatiecentrum uitbouwen

Imec, het onderzoekscentrum op vlak van nano-elektronica en digitale technologie uit Heverlee, gaat samen met de Nederlandse universiteiten Radboud University en Wageningen University & Research (WUR) en het academisch ziekenhuis RadboudUmc in Wageningen OnePlanet realiseren. Dat is een nieuw innovatiecentrum voor gezondheids-, voeding- en landbouwtechnologie. De provincie Gelderland subsidieert het project met €65 miljoen.

Leestijd : 1 min

Met een primaire locatie op de universiteitscampus in Wageningen zullen imec en de partners innovaties voor voeding, landbouw en gezondheid ontwikkelen waarbij chiptechnologie een cruciale rol zal spelen. In een eerste fase zullen 35 onderzoekers worden aangeworven. Dit aantal moet tegen 2028 geleidelijk groeien naar 120. Met een vestiging in Eindhoven heeft imec in Nederland inmiddels al veertien jaar expertise opgebouwd in gezondheidsoplossingen op basis van wearables en Internet of Things.

Samen met Radboud University en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg, preventie door gepersonaliseerde voeding, vroegtijdige diagnose en efficiënte behandeling en ondersteuning van chronische ziekten. Op gebied van agro- en voedingstechnologie zullen imec en Wageningen University & Research onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie. Daarnaast zal imec in samenwerking met het bedrijfsleven de commercialisatie van de ontwikkelingen mogelijk maken.

BELGA

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken