Startpagina Paarden

AES hengstenkeuring

Ook AES wees in zijn keuring te Schijndel net als andere stamboeken ruim aan. Van de 28 jonge hengsten werden er zestien Licensed en vijf Registered. Drie oudere deelnemers werden na een bereden proef gepromoveerd naar Approved. De driejarige Frans gefokte Enzo de Hus (v. Conrad) werd gelauwerd als kampioen.

Leestijd : 2 min

Complete hengst

Enzo de Hus werd gepresenteerd door Team Nijhof. Hij stamt van de merrie U Spirit (Baloubet du Rouet x Zeus). Deze U Spirit is een halfzus van Tinka’s Boy en een volle zus van Vantiels Esprit, de moeder van Carrera VDL.

De jury bestaande uit Kees en Bert van den Oetelaar, Koen Olaerts, Robbert Ehrens en dressuuramazone Robin Beekink beschreef de kampioen als een complete hengst. “Een super afstamming, sterke springaanleg met veel reflexen, een goed goed lichaamsgebruik en veel vermogen. Daarbij toonde hij een lichtvoetige galop.” Drie hengsten kwamen terug voor de kampioenskeuring. Naast Enzo waren dat Tao d’Ouilly Z (Tinka’s Boy x Quality Touch Z) van Stoeterij Black Horse en de Otello (Joop III x Amor de Kalvarie) van Harrie Theeuwes.

Hoogbenige Tao

Otello maakte indruk met zijn galop en zijn degelijke sprongen die getuigden van souplesse en heel veel gemak. De nog jeugdige en hoogbenige Tao beschikt over snelle reflexen en een heel goede springtechniek. Op de sprong bukte hij voortreffelijk. Harrie Theeuwes kreeg naast Otello nog twee andere hengsten goedgekeurd: Cherkasy DZ, een over veel uitdrukking beschikkend Comme Il Faut x Animo product, en Bliksem MC Queen III Z (Bamako de Muze x Lord Z).

Approved

Bij de drie nieuwe approved hengsten behoorde de nu vierjarige Ne President van Koekshof (President x Cicero Z van Paemel) van Jaak Evens die vorig jaar de kampioen was. De twee andere zijn I’mtorius vd Osseweide (Dallas x Damiro) en Casago II (Casall x Carthago Z).

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken