Startpagina Economie

Jumbo ziet ruimte voor meer dan 100 winkels in Vlaanderen

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt zijn eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen. Dat bevestigt Jumbo woensdag, na berichtgeving door het vakblad Gondola. In de landbouw wordt de komst van Jumbo met zorg gevolgd, omdat het een prijsvechter betreft, en toenemende concurrentie tussen supermarkten.

Leestijd : 2 min

Jumbo maakte eerder al bekend dat het dit jaar drie winkels verwacht te openen in Vlaanderen. In 2020 zou er een vijftiental bijkomen, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in een gesprek met Gondola. "Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het", zegt Isaac in het interview. "We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt." De uitspraken worden door Jumbo in Nederland bevestigd. "Onze introductie op de Belgische markt zal stap voor stap zijn", voegt een woordvoerster woensdag toe.

"Maar op termijn ziet Jumbo inderdaad potentie om ruim honderd winkels in heel België te openen. Het is echter nog te vroeg daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen." Jumbo zou ook met zijn drie formules naar ons land willen komen: Jumbo supermarkt, Foodmarkt en Jumbo City. En het ziet op lange termijn ook mogelijkheden in Brussel en Wallonië, maar die plannen zijn nog verre van concreet. De vorige Nederlandse supermarktketen die naar België kwam, was Albert Heijn in 2011. Intussen heeft het hier meer dan 40 winkels, en daar zouden er de komende jaren nog eens 30 à 50 moeten bijkomen, zo werd midden januari bekendgemaakt.

BELGA-Landbouwleven

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken