Startpagina Paarden

Rudi en Thomas Callebaut uit Sint-Ulriks-Kapelle

Ongeveer 30 jaar geleden startte Rudi Callebaut uit Sint-Ulriks-Kapelle met het kweken van Brabantse trekpaarden: dit was het begin van Stal ’t Bruggeveld. Ondertussen heeft de stal zich ontwikkeld tot vijf kwaliteitsvolle paarden, die hun mannetje weten te staan op wedstrijden. Door de gedeelde passie van zoon Thomas Callebaut en zijn vriendin Melissa Decoen, vormen zij een echt team in de verzorging en het onderhoud van deze dieren.

Leestijd : 1 min

Vorig jaar verliep dit niet vlekkeloos: een ziek paard en een teleurstellende kweek bezorgde het trio heel wat kopzorgen. Ondanks deze tegenslagen kijken ze uit naar een nieuw seizoen, hopelijk met tal van prijzen en drie volle merries.

B.L.

Lees ook in Paarden

Louter uitblinkers, maar wie gaat dit jaar met de oppergaai aan de haal?

Paarden Het Europese Kampioenschap eind augustus in Milaan bracht misschien niet helemaal wat ervan verwacht werd, maar gelukkig zijn er in de springsport vele andere grote evenementen en daar waren de Belgische paarden wel op de afspraak. Zeges van Aken tot Zuidwolde, van Vancouver tot Sydney. Ook in 2023 regen de Belgische paarden de hoogtepunten aaneen. Tien van hen sprongen zich dermate in de kijker dat ze een nominatie voor het ‘Paard van het Jaar’ in de wacht sleepten.
Meer artikelen bekijken