Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - Slachthuis wacht uitspraak Raad van State niet af

Als het van het Exportslachthuis in Tielt afhangt, dan gaat de slachterij van het bedrijf nog vóór 20 april open. Op die dag zou de Raad van State uitspraak doen rond de tijdelijke sluiting. Dat zegt CEO Thomas De Roover De Brauwer van Debra Group.

Leestijd : 1 min

Het bedrijf ging naar de Raad van State om de tijdelijke sluiting, opgedrongen door Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en zijn administratie, aan te vechten in de hoop de activiteiten in de slachterij snel opnieuw te kunnen opstarten. Maandag liet de Raad van State echter weten dat hij nog geen uitspraak zou doen rond de tijdelijke sluiting.

De Raad wil het bedrijf de kans geven om een actieplan op te stellen en zal zich pas op 20 april uitspreken. “Dat de Raad van State pas uitspraak doet op 20 april betekent niet dat we dan pas eventueel weer kunnen open gaan”, reageert De Roover De Brauwer. “Op dit moment lopen de gesprekken met de administratie, en we kunnen meegeven dat die in een constructieve sfeer verlopen.” Het bedrijf werkte de voorbije dagen hard aan een actieplan dat de nodige garanties moet bieden. Twee weken geleden verspreidde Animal Rights een filmpje waarop te zien was hoe sommige personeelsleden varkens zwaar mishandelden. Ook het bedrijf wil zelf dat dit soort wantoestanden niet meer gebeuren op de werkvloer.

Belga

Lees ook in Varkens

Vakmanschap bij KI Bax rendeert

Varkens Voor de fokwaardeschattingen van dit seizoen werd beer Duiker van het Velpenhof van KI Bax, Weelde (fokker Bavo Vandebroeck, Kortenaken) aangeduid als beer in de kijker.
Meer artikelen bekijken