Startpagina Bedrijfsnieuws

Quaress Barrier-spray beschermt speen tot volgende melkbeurt

Dit spraybare barrièreproduct van Lely is geschikt voor bedrijven die de volgende stap willen maken op het gebied van uiergezondheid. Het werd speciaal ontworpen om te gebruiken in combinatie met automatisch melken.

Leestijd : 2 min

Lely Quaress Barrier is een kant-en-klaar uierverzorgingsproduct speciaal voor gebruik in combinatie met de Lely Astronaut melkrobot. Na elke melkbeurt sproeit de robot het product rechtstreeks op de spenen van de koe, waardoor directe bescherming wordt verzekerd door een barrièrelaag aan te brengen.

Deze fysieke bescherming sluit het slotgat en beschermt de speen tegen bacteriën uit de omgeving tot de volgende melking. Ideaal voor gebruik op melkveebedrijven waar, vanwege uitdagende omgevingsomstandigheden, goed beschermde uiers essentieel zijn.

Positief effect

Bert Mensink runt samen met broer Guus een melkveebedrijf met 250 melkkoeien in Dedemsvaart (NL). Uiergezondheid is een hot item op het bedrijf van de broers. “In het verleden hebben wij veel koeien moeten afvoeren door problemen met de uiergezondheid”, vertelt Mensink. “Daarom zochten wij een product dat de bescherming biedt tegen omgevingskiemen in de diepstrooiselboxen. Het product Quaress Barrier wordt op de spenen gesprayd wat zorgt voor een beschermlaag op de speenhuid. De speen is beschermd en het slotgat is mooi gesloten tot de volgende melking”, legt de veehouder uit. “Op gezondheidsgebied werkt het product positief op ons bedrijf. We hebben nu nog wel een enkel keer een uierontsteking, maar geen heftige meer.”

Ook ziet Mensink een positieve ontwikkeling in het celgetal. “Wij melken al vanaf 2007 met melkrobots en we hebben nog nooit zo laag gezeten in het celgetal. We zitten nu op een celgetal van rond de 70 en het is nog steeds aan het zakken”, vertelt Mensink enthousiast.

Met de introductie van dit unieke spraybare barrièreproduct kunnen melkveehouders een nog bredere invulling geven aan de uiergezondheid. Neem voor meer informatie contact op met uw Lely Center.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken