Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe motor en transmissie voor de Hydro Trikes van Vervaet

Vanaf 2020 levert Vervaet zijn Trikes standaard met een nieuwe aandrijving en motorisering. De transmissie werd door de fabrikant zelf ontwikkeld.

Leestijd : 1 min

Zowel de Hydro Trike als de Hydro Trike XL krijgen een nieuwe DAF motor MX390 met 530 pk (Euro 6) en een nieuwe - zelf ontwikkelde - traploze transmissie VSG-drive. Na twee jaar testen wordt deze standaard op de nieuwe Hydro Trikes.

De nieuwe motor geeft een verlaagde uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden. Hij voldoet daarmee aan de nieuwste normen. Het maximale koppel is beschikbaar bij een lager toerental. Dit zorgt voor een brandstofbesparing tot 10% ten opzichte van de huidige motorisering.

De DAF motor MX390 voldoet aan de nieuwste normen.
De DAF motor MX390 voldoet aan de nieuwste normen. - Vervaet

De nieuwe transmissie is een traploos automatisch schakelende bak met twee hydromotoren. Het voorwiel blijft traploos hydraulisch aangedreven. Na doorgedreven onderzoek bleek dit de enige mogelijkheid om de machine gegarandeerd vanaf stilstand optimale kracht te geven op de drie wielen tegelijk. Een combinatie van puur mechanisch met puur hydraulisch werkte in het verleden onvoldoende in het veld. De VSG-drive maakt het mogelijk om met slechts 1.200 motortoeren een snelheid van 40 km/u op de weg te bereiken.

Achteras met dubbele motor.
Achteras met dubbele motor. - Vervaet

De combinatie van de nieuwe motor en de VSG-Drive geven in recente tests overtuigende resultaten op krachtmetingen en brandstofbesparing.

Vervaet

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken