Startpagina Actueel

Waalse actievoerders planten aardappelen bij parlement

Om de landbouwpolitiek aan de kaak te stellen, hebben zowat honderd actievoerders woensdag aardappelen geplant voor het Waals Parlement. De militanten zijn leden van het Réseau de soutien à l'agriculture paysanne (RéSAP). Het huidige landbouwbeleid bevoordeelt de industriëlen ten nadele van de boeren, aldus de actievoerders.

Leestijd : 1 min

Het RéSAP kreeg ook de steun van enkele politici, onder wie Gwenaëlle Grovonius (PS), François Desquesnes (cdH), Marc Botenga (PTB), Jordan Godfriaux (MR), Patrick Pynnaert (DéFI) en Hélène Ryckmans (Ecolo). De actie kadert in de internationale dag van de boerenstrijd. Volgens het RéSAP is het dringend tijd dat elk niveau de ontwikkeling van agro-ecologie ondersteunt, een landbouw met respect voor mens en milieu. Het huidige voedselmodel vernietigt de planeet en de boeren, klinkt het. De hervorming van het Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid moet de kleinschalige landbouw ondersteunen en niet de landbouwindustrie, aldus nog het RéSAP.

Belga

Lees ook in Actueel

Oost-Vlaamse proefcentra fuseren tot Viaverda

Actueel De Oost-Vlaamse Proefcentra voor Aardappelteelt, Groenteteelt en Sierteelt (PCA, PCG en PCS) fuseren op 1 april tot Viaverda. “De vertrouwde gezichten blijven op post, de dienstverlening wordt nog beter”, belooft directeur Bruno Gobin.
Meer artikelen bekijken