Startpagina Actueel

Aanpassen van mogelijke overlapping in verzamelaanvraag

Het departement Landbouw en Visserij brengt vanaf donderdag 25 april landbouwers via e-mail op de hoogte van mogelijke overlappingen in hun verzamelaanvraag.

Leestijd : 2 min

Landbouwers die een e-mail ontvangen met als onderwerp: ‘Verzamelaanvraag 2019: grafische overlappingen’ kunnen dit voor 1 juni aanpassen om eventuele kortingen te vermijden.

Grafische overlapping?

Het gebruik van een perceel in de verzamelaanvraag moet duidelijk worden aangegeven. In een aantal gevallen stelde het departement Landbouw en Visserij vast dat een perceel meermaals door verschillende landbouwers voor dezelfde periode wordt aangegeven. Als dit gebeurt, spreken we van een grafische overlapping.

Info voor landbouwers

Landbouwers worden via e-mail van de grafische overlappingen op de hoogte gebracht. Zij kunnen deze e-mail ook terugvinden onder ‘mijn berichten’ in de verzamelaanvraag.

In deze e-mail wordt stap voor stap uitgelegd hoe landbouwers informatie van de grafische overlapping terugvinden en hoe ze deze kunnen oplossen. Het gebruik van het perceel kan worden gecorrigeerd door het indienen van een wijzigingsaanvraag.

Landbouwers kunnen best eerst nagaan voor de percelen waarvoor een grafische overlapping werd ontdekt, of ze het gebruik op een juiste manier hebben aangegeven.

Dit kan best gebeuren vóór 1 juni om eventuele kortingen op de betalingen te vermijden.

Bij de landbouwers die werken via een volmachthouder wordt de volmachthouder ook op de hoogte gebracht. De volmachthouder kan dan de nodige acties uitvoeren voor de landbouwer.

Info voor volmachthouders voor meerdere landbouwers

Personen die volmachthouder zijn voor meerdere landbouwers, zullen ook via e-mail op de hoogte worden gebracht van eventuele grafische overlappingen in de aanvragen van hun landbouwers.

We verzenden wekelijks op donderdagochtend vanaf 6.00 uur een herinneringsmail naar alle volmachthouders waarvoor in de door hun ingediende aanvragen nog grafische overlappingen terug te vinden zijn. Na 31 mei stoppen we met het uitsturen hiervan.

In deze mail wordt stap voor stap uitgelegd hoe de volmachthouders deze aanvragen terugvinden via de overzichtslijst waarvoor er nog grafische overlappingen zijn. Deze gegevens zijn uiteraard steeds online raadpleegbaar en up-to-date.

Volmachthouders kunnen de e-mail gericht aan de landbouwer ook terugvinden onder ‘mijn berichten’ in de aanvraag van de landbouwer.

De geografische overlappingen worden best vóór 1 juni rechtgezet om eventuele kortingen op de betalingen te vermijden.

Departement Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken