Startpagina Bedrijfsnieuws

Vredestein-banden nu beschikbaar op nieuwe John Deere-tractors

Apollo Vredestein heeft een samenwerking aangekondigd met tractorfabrikant John Deere uit Mannheim, Duitsland, voor de levering van Vredestein-tractorbanden. Vanaf maart 2019 kunnen kopers van een John Deere-tractor van de 6R- of 6M-serie kiezen voor Vredestein Traxion-banden als originele uitrusting.

Leestijd : 1 min

In totaal zijn er 24 verschillende bandenmaten leverbaar, variërend van middelgrote 85- en 70-serie banden tot grote bandenmaten in de 65- en XL-serie, zoals de 650/65 R42, 800/70 R 38 en 710/70 R 42. Dit brede scala aan maten dekt een groot aantal bandencombinaties voor de John Deere 6R- en 6M-tractormodellen.

"John Deere's beslissing werd genomen op basis van de vraag van dealers en eindgebruikers en is de ultieme erkenning van de kwaliteit en voordelen van de Vredestein Traxion-banden," aldus Ruud Nijland, Divisional Head for Agricultural & Industrial Tyres bij Apollo Vredestein. "Ze hebben een uitzonderlijk lange levensduur en bieden een hoge mate van comfort voor de bestuurder. Daarnaast hebben ze uitstekende zelfreinigende eigenschappen en een uitstekende tractie. De voordelen van Vredestein-banden zijn recentelijk ook bevestigd in verschillende tests uitgevoerd door het Duitse instituut DLG en bekroond met een gouden medaille in de Britse Lamma 2019-show."

Er bestaat al een langdurige samenwerking tussen Vredestein en John Deere's fabriek in Arc-lès-Gray in Frankrijk, waar rondebalenpersen worden geproduceerd. "Deze uitbreiding van de samenwerking versterkt de aanwezigheid van Vredestein op de markt voor tractorbanden nog verder, en ondersteunt onze groeiambities in de markt voor landbouw- en industriële toepassingen", aldus Nijland.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken