Startpagina Paarden

Stal van’t Groeneveld

Stal van ’t Groeneveld van de familie Verdoodt uit Malderen bestaat 10 jaar. Familie Verdoodt was vroeger bekend voor het fokken van melkvee en behaalde in het verleden verschillende kampioenen op Agribex en Agriflanders. Na het stoppen van het melkvee bedrijf is men overgestapt naar trekpaarden, Wilfried, alias Jezus van Malderen, is terug gekeerd naar zijn oude liefde.

Leestijd : 2 min

De liefde voor het fokken van trekpaarden heeft Wilfried 50 jaar geleden geërfd van zijn vader. Zowel zijn dochter Petra als zijn kleinzonen Jordan en Sam hebben deze passie overgenomen van hun grootvader: Jordan als trotteur en Sam als de drijvende kracht. Als hulp- trotteur houdt Sam zich het meest bezig met de fokkerij. Hij is ook geïnteresseerd in het opzoeken van bloedlijnen van merries en hengsten, generaties terug.

Twee fokmerries

De fokkerij van familie Verdoodt is ontstaan dankzij twee fokmerries en een hengstveulen (Tim van ’t Bos ) uit ‘Stal van ’t Bos van Filip Joos’ uit Lippelo. Stal van ’t Groeneveld staat bekend voor paarden met een zuiver en correct beenwerk. De voornaamste uitslagen van de voorbije 10 jaar: Paula van ’t Bos werd kampioene bij dfe kweekmerries; Carla van ’t Bos, provinciaal kampioene Sint-Pieters-Leeuw; Tim van ’t Bos, kampioen in Vilvoorde en tweemaal derde op tal op nationale prijskamp; Paula van ’t Bos, provinciaal kampioene merries 2018 en dan het huidige paradepaard Melanie van het Voldershof (Mathador van de Bouwhoeve), provinciaal kampioene 2- en 3-jarigen 2017, Vlaams kampioene zonder veulen 2018 en provinciaal kampioene 2018, 1ste bij de vijfjarige merries nationale prijskamp Gent 2019. Van deze merrie mogen en kunnen Wilfried en zijn kleinzonen nog veel verwachten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken