Startpagina Paarden

Werth en Weihegold pakken de Wereldeker dressuur

De Duitse Isabell Werth en de merrie Weihegold (OLD – Don Schufro x Sandro Hit) verbaasden vriend en vijand op de finale van de Reem Acra FEI Worldcup Dressage, dit jaar verreden in het Amerikaanse Omaha (Nebraska). Landbouwleven zette deze bijzondere combinatie trouwens enkele weken geleden in de kijker, als een van de kanshebbers bij uitstek. Met een eindscore van 90,704 % én een letterlijk en figuurlijk spetterende plaats op het podium, vervoegde Isabell Werth alweer de geschiedenisboeken.

Leestijd : 2 min

Terug van weggeweest

“Het is zo bijzonder om opnieuw te winnen na 10 jaar. Bovendien met een ander type paard en dan nog na een zinderend seizoen dat zorgde voor zelfvertrouwen. Ik weet ondertussen wat het is helemaal onderaan te staan. Daarom ben ik ook zo dankbaar opnieuw aan te sluiten bij de top!”

Met deze woorden vatte de veelvoudig gelauwerde amazone haar finaleweekend van het wereldbekerseizoen 2016-2017 samen. Haar Freestyle was modern en blonk uit in lichtheid en ongedwongenheid. Vrij ongewoon ook, omdat de Duitse multi-kampioene zich het rijden op muziek – en dit stak ze nooit onder stoelen of banken – echt eigen heeft moeten maken met vallen en opstaan. Dit vergeleken met haar vroegere rivale Anky Van Grunsven, die uitblonk in dit onderdeel vanaf dag 1 met Bonfire (onder andere op de WEG in Den Haag, pb).

Weg met het protocol

Isabell Werth zorgde voor meer dan een uitschieter op deze Wereldbekerfinale. De amazone lapte het protocol aan haar laars en liet de kurk knallen op het podium. Ze trakteerde daarna nummers twee en drie, zijnde Laura Graves (USA) en de Brit Carl Hester. Ook de dorst van de grooms werd gelest.

De proef van Laura Graves met Verdades (KWPN – Florett As x Goya) werd beloond met 85.307 %. Carl Hester en Nip Tuck (KWPN – Don Ruto x Animo) scoorden 83.757 %).

Er waren geen Belgische deelnames in Omaha.

PB

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken