Startpagina Paarden

Selle Francais en SBS zegevieren

Midden de druk bezette kalender draait de klassieke cyclus verder. Een week na de eerste manche werd in het Waalse Courrière de twee manche verreden en het werden Waalse overwinningen.

Leestijd : 2 min

Niet minder dan 24 combinaties bleven bij de zevenjarigen dubbel nul. De uiteindelijke winnaar werd Azar de Ste Hermelle, een Selle Français ruin van Duc de la Lande uit een Bayac Ste Hermelle merrie gereden door Rodrigo Bass.

Bass was een dikke halve seconde sneller dan Francisco Rocha op de Clinton afstammeling Clyde Lvb Z. Op vijf honderdsten van een seconde volgde Thibault Destrebecq met Clarisse (v. Clearway). Arnaud Doem en Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck) reed een dikke halve seconde trager en werd vierde. Virginie Thonon en Koquette (v. Gladstone) eindigden op de vijfde plaats. Steven Van Meersche en Kyamant van ’t Spieveld, vorige week winnaar in Hulsterlo, moest zich nu tevreden stellen met een zesde plaats.

Zesjarigen

Bij de zesjarigenwas Kevin Maus met de sBs'er Fight Club de la Hart (v. HH Dark de la Hart) de beste. Hij haalde het voor de winnende combinatie van vorige week: Joris Vergauwen F - La Belle Z. (v. Figo de Muze). Arnaud Doem werd derde met Bo Des Gars (v. Rock ’n Roll Semilly). Als vierde mocht Saskia Huylebroeck met Lennox vd Zeshoek (v. Eldorado vd Zeshoek) zich opstellen. Thibaut Destrebecq en Batman de Hus (v. Conrad de Hus) rondden de top vijf af. Bij de vijfjarigen bleven 314 combinaties foutloos. Bij de vierjarigen waren er dat 140.

EVM

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken