Startpagina Paarden

Dag voor bijzondere pony- en paardenrassen

Eigenaars van verschillende pony- en paardenrassen kwamen onlangs naar manege De Beggard in Zandhoven voor de dag van bijzondere pony- en paardenrassen. Ze kwamen uit alle streken in België om hun lievelingsdieren voor te stellen aan de hand, bereden of jumpend.

Leestijd : 1 min

Ook vanuit Nederland bracht men uitzonderlijke rassen zoals de Curly Horse merrie Rose Marie’s Jenny van Tom en Masja Mooren: een paard met krulletjes zoals een poedel en hun speciale Irish Cob hengst Legend of de Heavenlysmile. Van de Welsh Pony & Cobs waren alle secties aanwezig: A, B, C, D en Part-Bred. Ook optredens van de twee vertederende maritieme mini-ezeltjes vielen bijzonder in de smaak. De Vlaamse Vereniging voor het gebruik van Welsh Pony’s en Cobs (VVWC) uit Wechelderzande zal ook op zondag 7 juli 2019 tijdens Agricultura in Alden-Biesen een Welsh Pony & Cob show inrichten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken