Startpagina Paarden

166ste Jaarmarkt en grote nationale prijskamp voor trekpaarden in Vilvoorde

Op maandag 13 mei ll. ging in Vilvoorde de 166ste jaarmarkt door, alsook de 157ste grote nationale prijskamp voor trekpaarden. Wat een traditie! De stad Vilvoorde investeert zodanig dat de trekpaardenfokkers dit niet willen missen.

Leestijd : 2 min

Jana van ‘t Hengelhof

Kampioene werd de zelfgefokte zesjarige Jana van ’t Hengelhof, dochter van Mathador van de Bouwhoeve en Noa van ’t Hengelhof en behoort toe aan Jos Smeers uit Houthalen-Helechteren. Jos Smeers: “Als veulen zag je al dat het een kwaliteitsvol veulen was net zoals haar moeder Noa die al het Vlaams kampioenschap behaalde en de eerste prijs op de nationale in Gent. Haar grootmoeder Danna van ’t Hengelhof was in 2009 eveneens kampioene in Vilvoorde.”

Kampioene werd de zelfgefokte zesjarige Jana van ’t Hengelhof.
Kampioene werd de zelfgefokte zesjarige Jana van ’t Hengelhof. - Alfons Maes

Jana blinkt uit door haar type en daverende bewegingen. Trouwens alle paarden van ’t Hengelhof kunnen als de besten marcheren. Momenteel staan er vier trekpaarden op ‘t Hengelhof: 2 dochters en een zuster van Jana.

Tom van Nieuw Leven

Kampioen werd de driejarige hengst Tom van Nieuw Leven, zoon van Mathador van de Bouwhoeve en Evita van Nieuw Leven en behoort toe aan familie Imschoot uit Beervelde.

Zijn moeder Evita heeft stond al eerste op de nationale in Nederland. Tom werd in januari ll. goedgekeurd in Nederland en onlangs voor de dekdienst in ons land. Hij werd geboren bij Van de Pol en opgefokt bij Lennert Wisse in ‘s Gravenpolder. Het is een hengst met uitstraling en oprichting, stond in Vilvoorde nog niet in topconditie maar bewoog wel op zijn best. Na de goedkeuring in januari vond Luc Imschoot dat Tom paste voor dekdienst in ons land en kocht hem.

Lot van de Spoorweg

Met drie zelfgefokte merries, nl. Lotte van de Spoorweg, Valerie van de Spoorweg en Gwendoline van de Spoorweg werd Didier Van Hoorebeke uit Oost-Eeklo kampioen bij de loten van drie merries van dezelfde eigenaar. Zijn lot stond reeds tweede op de nationale in Gent en wordt gevormd door drie kapitale merries. Kortom een prachtig en harmonieus geheel. Trouwens van de 3 merries namen er 2 deel aan het kampioenschap in Vilvoorde en dat zegt genoeg.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken