Startpagina Actueel

Officiële zaaizaadcertificaten voor hennep ten laatste indienen op 30 juni

Landbouwers die de toestemming hebben gekregen van het departement Landbouw en Visserij om in 2019 hennep in te zaaien als hoofdteelt, moeten de officiële zaaizaadcertificaten na het inzaaien uiterlijk op 30 juni opsturen naar het departement Landbouw en Visserij. Wanneer de certificaten niet worden ingediend, kan dit perceel niet in aanmerking komen voor de uitbetaling van betalingsrechten en andere premies.

Leestijd : 1 min

De certificaten, die gehecht zijn aan de zak van het zaaizaad, moeten worden opgestuurd naar het volgende adres: Departement Landbouw en Visserij, Afdeling Inkomenssteun, Koning Albert II-laan 35 bus 40, 1030 Brussel. Het opsturen van de certificaten is één van de voorwaarden voor het telen van hennep en essentieel voor de betaling van de betalingsrechten en andere premies.

Indien het zaaizaad niet helemaal is opgebruikt, moet de zak verzegeld worden voor eventueel volgend gebruik. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de dienst certificeringen (Dorien.VanHoof@lv.vlaanderen.be). Opgelet: het officiële etiket moet op de zak aanwezig blijven tot na het hersluiten van de zak.

Landbouwers die een teeltmelding hebben ingediend voor hennep als nateelt, zaaien later in. Zij moeten hun officiële certificaten indienen tegen uiterlijk 31 augustus 2019.

Daarnaast moeten de landbouwers ook bij de start van de bloei van de hennep dit onmiddellijk melden aan het departement Landbouw en Visserij.

Dep. Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken