Startpagina Paarden

Karel Cox eindigt als derde in laatste GP

De laatste GP van de Z Tour werd gewonnen door Penelope Leprevost en Ratina d'la Rousserie (v. Quaprice Bois Margot). De Française klopte in snelheid de Nederlander van Gert Jan Bruggink met Connely (v. Calvados Z). Karel Cox en Cor vd Wateringhoeve (v. Thunder vd Zuuthoeve) waren de enige Belgische vertegenwoordigers in de barrage. De eerste combinatie startte als eerste in die finale en bleef foutloos. Het leverde een derde plaats op.

Leestijd : 1 min

Met zes in de barrage

Amper zes ruiters haalde de barrage. José Thiry en Cyrano d'Orbi (v. Cicero Z van Paemel) waren er met één strafpuntje tijd in de basisomloop niet bij. Voor de winnares werd het een succesvolle deelname aan de Z-tour. Met haar topmerrie Flora de Mariposa (v. For Pleasure) werd ze tweede in het 1,50 m voorafgaand aan de GP. Ze werd wel verslagen door Koen Vereecke met de merrie Ina vd Nieuwburghoeve (v. Nabab de Rêve-merrie).

Ook voor Cox was het met vooruitzicht op de landenprijs in Lummen een knap tonooi. Naast de derde plaats in de GP eindigde hij ook derde in de 1,45 m rubriek vanochtend met Clintissima van Spalbeek Z (Clintissimo Z). Deze ging daarin net als de dag voordien naar Rolf-Göran Bengtsson met de Casall-zoon Carlysle. In de Youngster Final werd Dirk Demeersman tweede met de zesjarige Little Billy (v. Arko III). Laurie Leonard en Ewout K (v. Wolfgang) won de U25 GP.

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken