Startpagina Aardappelen

Belgapom bemerkt stabiele marktstemming

Belgapom deed op 23 augustus volgende prijsnotering voor de vroege aardappelen, Bintje, Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering voor vroege aardappelen bedraagt €10,00 / 100 kg (zonder btw) of €10,60 / 100 kg (met btw). Ook voor Bintje, Fontane en Challenger heerst er die prijs. De marktstemming voor de vier variëteiten is stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen, Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken