Startpagina Aardappelen

Belgapom bemerkt stabiele marktstemming

Belgapom deed op 23 augustus volgende prijsnotering voor de vroege aardappelen, Bintje, Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering voor vroege aardappelen bedraagt €10,00 / 100 kg (zonder btw) of €10,60 / 100 kg (met btw). Ook voor Bintje, Fontane en Challenger heerst er die prijs. De marktstemming voor de vier variëteiten is stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen, Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Belgapom meldt prijsstijging

Aardappelen Twee weken geleden steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari en vorige week bleef die stabiel. Deze week stijgt de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger van 400 naar 450 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken