Startpagina Bedrijfsnieuws

Bestsellers onder de gebruikte commerciële voertuigen

Tradus, een marktplaats voor gebruikte commerciële voertuigen, maakte een analyse van de populairste voertuigen en machines in de transport, constructie en landbouw.

Leestijd : 2 min

Het e-commerce platform overliep de data van de afgelopen zes maanden grondig. Hieruit kwam een top 5 van bestsellers in de categorieën constructie, transport en landbouw naar voren.

Transport

Bij de lancering in 1995 sleepte de Mercedes-Benz Sprinter datzelfde jaar de titel ‘Bestelwagen van het Jaar’ binnen. Vandaag is het nog steeds een van de bestverkochte voertuigen in zijn klasse. Sprinters zijn momenteel de meest gezochte voertuigen in de categorie Transport, gevolgd door de Ford Transit en Iveco Daily. Dat ook naar zwaarder materieel voldoende vraag is, bewijst de Mercedes-Benz Actros op plaats vier. In totaal staat het merk met niet minder dan drie modellen in de top 5.

1. Mercedes-Benz Sprinter

2. Ford Transit

3. Iveco Daily

4. Mercedes-Benz Actros

5. Mercedes-Benz Vito

Landbouw

Het kwaliteitsmerk Fendt blijkt een hit onder boeren en domineert de top 5 van landbouwvoertuigen. Op de voet volgt Massey Ferguson, een merk dat op het gebied van keuze in het aanbod nauwelijks gelijken kent. Ook New Holland, Kubota en John Deere hebben een podiumplek verworven.

1. Fendt Farmer

2. Massey Ferguson MF

3. New Holland T

4. Kubota M

5. John Deere 6230

Constructie

De in 1953 geïntroduceerde JCB graaflaadmachine is tegenwoordig een begrip en voert daarom logischerwijs de top 5 in de categorie Constructie aan. Volvo wielladers zijn eveneens in trek en volgen op de tweede plaats. Plaats drie, vier en vijf worden bezet door Japanse minigravers. Ze zijn eenvoudig bedienbaar en kunnen zonder moeite tot zes ton verplaatsen, soms zelfs meer. Deze mini’s zetten een echte trend.

1. JCB 1-3

2. Volvo L

3. Hitachi ZX

4. Komatsu PC

5. Kubota KX

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken