Startpagina Akkerbouw

Duitse regering verbiedt onkruidverdelger glyfosaat vanaf eind 2023

De Duitse regering heeft beslist vanaf 31 december 2023 het gebruik van de controversiële onkruidverdelger glyfosaat te verbieden. De maatregel maakt deel uit van een woensdag bekendgemaakt pakket ter bescherming van insecten en dieren.

Leestijd : 1 min

Tot die datum laat de Europese Unie het gebruik van het product van Monsanto toe, tenzij individuele lidstaten het hernieuwen. Berlijn neemt al maatregelen voor 31 december 2023.

Vanaf volgend jaar gelden reeds beperkingen, zoals een verbod op gebruik in serres en volkstuintjes, alsmede publieke plaatsen zoals parken, en ook reeds beperkingen voor landbouwers. Glyfosaat doodt onkruid en andere planten. Daarom zeggen milieubeschermers dat het product de ecologische diversiteit schade toebrengt. Het goedje zou ook kankerverwekkend zijn.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken