Startpagina Akkerbouw

Duitse regering verbiedt onkruidverdelger glyfosaat vanaf eind 2023

De Duitse regering heeft beslist vanaf 31 december 2023 het gebruik van de controversiële onkruidverdelger glyfosaat te verbieden. De maatregel maakt deel uit van een woensdag bekendgemaakt pakket ter bescherming van insecten en dieren.

Leestijd : 1 min

Tot die datum laat de Europese Unie het gebruik van het product van Monsanto toe, tenzij individuele lidstaten het hernieuwen. Berlijn neemt al maatregelen voor 31 december 2023.

Vanaf volgend jaar gelden reeds beperkingen, zoals een verbod op gebruik in serres en volkstuintjes, alsmede publieke plaatsen zoals parken, en ook reeds beperkingen voor landbouwers. Glyfosaat doodt onkruid en andere planten. Daarom zeggen milieubeschermers dat het product de ecologische diversiteit schade toebrengt. Het goedje zou ook kankerverwekkend zijn.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Volg vanaf het verschijnen van de aar de bladluizen goed op

Granen Ontwikkelingsstadium wintertarwe: Ongeveer 46% van de tarwe bij de waarnemingspercelen bevindt zich in het stadium “aarzwelling net zichtbaar tot vlagbladschede opent zich”. Bij 45% van de percelen is de aar deels zichtbaar tot volledig verschenen. Een minderheid van de tarwe heeft het stadium “aarzwelling net zichtbaar” nog niet bereikt.
Meer artikelen bekijken