Startpagina Paarden

Nationaal kampioene bekend

De 7-jarige Onyx van ’t Wilbroek - ster - deed het op de fokdag in Ternat super goed. Haar eigenaars Rik Meeus en Magda Geudens uit Arendonk zijn bijzonder in hun nopjes met deze dochter van Beart 411 uit een Tsjerk 388 moeder.

Leestijd : 1 min

Met haar spijkerhard beenwerk, sterke draf en nog jeugdige uitstraling werd ze kampioen bij de 3 jaar en oudere merries, nationaal kampioene en best gefokt Belgisch paard. Alsof dat nog niet voldoende is, werd ze ook nog eens bevorderd tot voorlopig kroon. Om dit om te zetten naar definitief kroon moet ze nog een IBOB-proef (dressuurproef) afleggen van minimaal 77 punten. Reservekampioen werd Yara van de Bist (Norbert 444) van fokker/eigenaar Louis Van Olmen uit Ranst. Yara werd ook voorlopig kroon verklaard. Jeugdkampioen werd het merrieveulen Lila des Prés d’ Eve (Haike 482) van Luc Duran uit Ittre.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken