Startpagina Actueel

BelOrta viert internationale appeldag met een appeltje voor onderweg

Fruitveiling BelOrta deelt maandag appels uit aan pendelaars en automobilisten. De aanleiding? De internationale dag van de appel. Maandag 21 oktober staat wereldwijd in het teken van de International Apple Day. Reeds sinds 1990 word deze mondiale appel-hoogdag gevierd met verschillende appelgerelateerde evenementen en wedstrijden over de hele wereld.

Leestijd : 1 min

Belgen eten zoals de meeste Europeanen te weinig groenten en fruit en dus leek het BelOrta een goed idee om appels uit te delen. Het product is volgens de organisatie de ideale vitamineboost om de ochtendrush door te komen. Het is bovendien een product dat in grote volumes in eigen land wordt geproduceerd. BelOrta appels-worden geroemd tot ver buiten de landsgrenzen heen, aldus BelOrta zelf. ‘De vruchtbare grond en het gunstige klimaat in ons land stelt ons in staat om elk seizoen weer heerlijk, voedzaam en kwaliteitsvol fruit te kweken’, zo heet het.

Het BelOrta promoteam is aanwezig in de stations van Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters en Ottignies en op enkele van de drukste verkeersknooppunten van het Belgisch verkeer (in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel). Snak je ook naar een gezond tussendoortje? Passeer dan zeker tijdens de ochtendspits van 06u00 tot 09u00 en/of de avondspits van 16u30 tot 19u30.

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken