Startpagina Bedrijfsnieuws

Vilofoss bouwt nieuwe premix- en veevoederfabriek in Denemarken

Vilofoss bouwt in Denemarken een nieuwe fabriek voor het maken van premixen en veevoeders. De investering in de fabriek is onlangs goedgekeurd door de raad van bestuur van eigenaar DLG en is de laatste van verschillende grote projecten in Denemarken, waaronder het nieuwe hoofdkantoor, de grootste graanterminal van Denemarken en een nieuw logistiek centrum.

Leestijd : 2 min

Volgens DLG Group zijn de onderdelen stuk voor stuk belangrijk voor de strategie van de DLG Group, Leading the Way 2021 genoemd. De focus ligt daarbij op groei en het uitbreiden van de positie van DLG als een van Europa's toonaangevende bedrijven in de landbouw. “De Deense markt is natuurlijk een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. We menen het als we zeggen dat DLG het voortouw moet nemen en we zijn er trots op om opnieuw een nieuw, groot project in Denemarken aan te mogen kondigen. Het is een investering in de toekomst die onze klanten ten goede zal komen”, zegt Kristian Hundebøll, Group CEO van DLG.

Met een omzet van bijna 49 miljard Deense kroon (6,5 miljard euro) en meer dan 6.000 werknemers is DLG een van de grootste bedrijven van Denemarken. Premixen en veevoeders behoren daarbij de meest winstgevende bedrijfsonderdelen van de groep. Daarom is de investering in de nieuwe Vilofoss fabriek in lijn met de groeistrategie van de groep, aldus Hundebøll.

State-of-the-art en sterk geautomatiseerd

Vilofoss heeft een omzet van omgerekend 400 miljoen euro en behoort de grootste spelers op de Europese markt voor vitamines en mineralen voor de veehouderij. Ze concurreert onder meer met Cargill en Nutreco. Jacob Holm, CEO van Vilofoss, is verheugd dat de raad van bestuur van DLG de plannen voor de nieuwe investering heeft goedgekeurd.

“De nieuwe fabriek zal worden gebouwd in het verlengde van de bestaande fabriek van Vilofoss in Brædstrup, en we verwachten dat de bouw in 2020 zal beginnen. Wanneer de fabriek volgens planning in 2022 zal worden voltooid, zal het een state-of-the-art, sterk geautomatiseerde fabriek van 900 vierkante meter zijn met één productielijn met een capaciteit van 50.000 ton per jaar. Op de lange termijn zal het mogelijk zijn om uit te breiden met een extra productielijn.”

Jan Cees Bron

Dit is een belangrijke stap voor zowel de Deense- als de internationale business van Vilofoss, vindt hij. “De nieuwe fabriek zal een sleutelrol spelen bij het verzekeren van groei, verstevigen van de concurrentiepositie in Denemarken en de winstgevendheid. Al met al moet het ervoor zorgen dat we sterk blijven op de Deense markt ten behoeve van onze klanten en eigenaars”, zegt Jacob Holm.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken