Nieuw handelsplatform aardappelen

Het digitale platform moet het gemakkelijker maken voor telers om de markt op te gaan.
Het digitale platform moet het gemakkelijker maken voor telers om de markt op te gaan. - Foto: LBL

Op Aardappelhandel.com kunnen kopers en verkopers, hun af-land-aardappelen en bewaar-Aardappelen dagelijks kopen of verkopen. Het platform richt zich op Nederland, België en Duitsland. Volgens Maas sluit het platform aan bij een behoefte om beter aangesloten te worden op de markt, zeker nu handel steeds vaker ver van tevoren wordt vastgelegd. Telers zien volgens DCA steeds minder kopers op het erf.

.Voor geregistreerde telers, handelaren, exporteurs, inpakkers en verwerkers is er de mogelijkheid om aardappelen te kopen of verkopen. Zodra er een transactie tot stand komt via de site zullen koper en verkoper een bevestiging krijgen en worden deze beide partijen enkel aan elkaar bekend gemaakt. Zolang er geen transactie tot stand komt blijven alle partijen anoniem.

De afhandeling van deze transacties gebeurt op basis van de handelsinfo vanuit het systeem zelf in de overeengekomen periode. Als de verkoper een bod accepteert, of als de koper een vraagprijs accepteert, maakt het systeem automatisch een contract aan. Dit contract wordt naar de beide partijen gemaild. De verdere afhandeling van deze overeenkomst wordt uitgevoerd door de partijen onderling.

Het initiatief lijkt op een platform voor de uienhandel dat DCA eerder opzette: uienhandel.com.

Jan Cees Bron

Meest recent

Meest recent