Startpagina Bedrijfsnieuws

Divers productnieuws bij Fliegl

Het Duitse Fliegl bijft aan productinnovaties werken. Afgelopen najaar werden de nieuwigheden zichtbaar. Enkelen ervan waren trouwens op de laatste Agritechnica landbouwbeurs te zien.

Leestijd : 3 min

De noviteiten van Fliegl zijn talrijk. we bekijken in dit artikel de producten waarmee ook gefocust wordt op onze Belgische markt.

Balenwagen

Fliegl heeft een nieuwe balenwagen ontwikkeld, de DPW 210 BL, met links en rechts een hekken dat de lading vasthoudt bij transport. De hekkens kunnen afzonderlijk van elkaar hydraulisch worden geopend. Daarbij klappen deze naar omhoog zodat de laadvloer volledig vrij is om te laden en te lossen. Men kan hierdoor de wagen met geopende zijkanten ook verplaatsen op het veld.

De aanslag van de hekkens kunnen geregeld worden in hoogte én in breedte zodat ook een bredere lading kan worden meegevoerd.

De wagen is volledig gegalvaniseerd en voorzien van een anti-slipbodem, bladvering en luchtremmen met lastafhankelijke remdrukregeling. Er zijn twee modeleln met ladingsbeveiliging beschikbaar namelijk met een lengte van 6m90 en eentje met een lengte van 9m90.

Sleepvoetverdeler Twin (rechts op de foto).
Sleepvoetverdeler Twin (rechts op de foto). - Foto: Fliegl

Sleepvoetbemester

Bij het uitbrengen van hoge dosissen mest op grasland kan het zijn dat ondanks het gebruik van een sleepvoetbemester het gras toch nog te veel besmeurd is. Hiervoor heeft Fliegl de Skate Twin ontwikkeld waarbij op elke uitloop een dubbele kouter wordt geplaatst. De dosis drijfmest wordt dus in twee gedeeld door de rijafstand te gaan halveren en van 25 cm naar 12,5 cm te gaan. Hierdoor is er dus minder risico op vervuiling van het gewas.

Ook nieuw op de Skate is de mogelijkheid om de doorlaatopening van de vijzelverdeler naar de slangen te gaan regelen. Dit gebeurt via een extra schuif onder de vijzelverdeler die naar wens van de klant kan mechanisch worden verschoven.

Fliegl neemt nu ook klepelmaaiers op in zijn aanbod.
Fliegl neemt nu ook klepelmaaiers op in zijn aanbod. - Foto: Fliegl.

Klepelmaaier

Fliegl breidt zijn gamma groenverzorging verder uit. Naast het gekende gamma snoeizagen brengt Fliegl nu ook klepelmaaiers op de markt.

De ‘Big’ klepelmaaier is een bermmaaier die zowel achter als rechts van de tractor kan werken. Hij bestaat in 1,80 m en 2,20 m uitvoering en is uitgevoerd met zware klepels. Een tandlat in de kast dient als tegenmes en zorgt ervoor dat het gewas fijn versnipperd wordt. In geval van overvloedig en lang gewas zoals groenbemester kan de achterdeur worden geopend zodat het product de maaier vlugger verlaat en er dus sneller en met minder kracht kan worden gewerkt.

EU-verordening 167/2013

Fliegl heeft voor al zijn voertuigen voor traag vervoer de EU-verordening 167/2013 verkregen.

Dit wil zeggen dat alle nieuwe voertuigen reeds sedert vorige zomer kunnen aangeboden worden aan de keuringsdienst met een geldige Europese goedkeuring, die trouwens in België verplicht is vanaf 1 januari 2020.

Door de overname van Brochard heeft Fliegl nu ook stalmeststrooiers met kettingbodem in het programma.
Door de overname van Brochard heeft Fliegl nu ook stalmeststrooiers met kettingbodem in het programma. - Foto: Fliegl.

Brochard

Afgelopen zomer heeft Fliegl de Franse constructeur Brochard overgenomen. Deze produceert in Beaulieu Sous La Roche (Frankrijk) een veelzijdig assortiment met strooiers, aanhangwagens en overlaadsystemen.Brochard heeft in de zomer van 2014 het nieuws gehaald met een wereldrecord in mest strooien. Zij hebben dit gedaan door 42.170 ton stalmest uit te strooien in 24 uur over 221,8 hectare land.

De producten van Brochard zullen verder ontwikkeld en toegevoegd worden aan het bestaande verkoopprogramma. Het merk Brochard zal op de Franse markt en op een gedeelte van de internationale markt onder de naam Brochard Agriculture op de markt gebracht worden. Verder zal de productielijn strooiers met verticale en horizontale strooitechniek onder de naam Fliegl geproduceerd worden. Deze producten worden via het Fliegl dealer netwerk verkocht.

De Brochard stalmeststrooiers zijn een mooie aanvulling op het Fliegl gamma voor wie producten wil verstrooien die heel laag gedoseerd uitgevoerd worden. Met de overname van Brochard krijgt Fliegl ook betere grip op de Franse markt. De eerste Brochard stalmeststrooier in Fliegl-outfit was op Agritechnica te zien.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken