Startpagina Actueel

Bezoekdeboerderij.be lokt scholen naar het erf

Gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Ludwig Caluwé in Antwerpen lanceerde de website www.bezoekdeboerderij.be. Hier kunnen scholen, verenigingen of andere groepen na enkele muisklikken een boerderijbezoek boeken. Momenteel kies je tussen 45 boerderijen actief in (melk)veehouderij en (glas)tuinbouw die geografisch gezien mooi verspreid zijn over de provincie Antwerpen.

Leestijd : 2 min

Met de lancering van de website www.bezoekdeboerderij.be uit provincie Antwerpen de ambitie om de aanpak van landschapseducatie te professionaliseren. Het uitbouwen en ondersteunen op provinciaal niveau van een lerend netwerk van boerderijen die aan landbouweducatie voor kleuters, lager en/of secundair onderwijs doen, is daarbij cruciaal.

Huidig provinciaal aanbod

Op de website vind je het huidige provinciale aanbod. Na de lancering is het de bedoeling om nog meer boerderijen aansluiting te laten vinden,” aldus gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. “Vanuit de basis zetten we in op communicatie en promotie van het provinciaal plattelandseducatief aanbod. Hoe meer mensen op een positieve manier in contact komen met landbouwers, hoe groter het draagvlak voor landbouwactiviteiten. De sector vaart dus ook zelf wel bij verbredingsactiviteiten zoals educatie.”

Hooibeekhoeve creëert lerend netwerk

Praktijk- en voorlichtingscentrum Hooibeekhoeve brengt landbouwers samen in een lerend netwerk waar ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Hooibeekhoeve speelt zo in op veranderingen en vernieuwingen in het onderwijsveld. Samen met landbouwers en scholen bekijkt educatief centrum Hooibeekhoeve hoe ze met vernieuwende onderwijsmethoden aan de slag kunnen gaan binnen een landbouwcontext.

Zo ondersteunen ze enerzijds landbouwers om hun educatief aanbod nog beter af te stemmen op de noden van het onderwijs. Anderzijds reiken ze leerkrachten een educatief kader aan. Het streefdoel is om een boerderijbezoek op maat van het bedrijf én op maat van de bezoekers aan te bieden.

Provincie Antwerpen

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken