Startpagina Paarden

131 trekpaarden naar Brussel

Aanstaande zondag 8 december is het een jubileum prijskamp voor de trekpaarden: ja, ja .. de 125ste nationale gaat door in hal 1 van de Heizelpaleizen.

Leestijd : 1 min

Hiervoor zijn 131 paarden ingeschreven waarvan er 7 rechtstreeks aan het kampioenschap deelnemen: 4 hengsten en 3 merries. Van die 131 worden er maar 21 hengsten verwacht, een mager beestje. Mathador van de Bouwhoeve zal voor de vierde keer zijn lot afstammelingen voorstellen en kweekmerrie Sara van de Bouwhoeve voor de eerste keer. Verder zullen 3 loten van drie aantreden. De merriereeksen zijn wel goed gevuld met 15 éénjarigen, 25 tweejarigen, 17 driejarigen en 16 vierjarigen. Voor de 8ste keer zal de trotteur van het jaar verkozen worden.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken