Startpagina Actueel

Riccy Focke verlaat Boeren op een Kruispunt

Riccy Focke verlaat per 1 februari 2020 de vzw Boeren op een Kruispunt. Focke stond 13 jaar als directeur aan het roer van de organisatie. De Vlaamse hulporganisatie voor boeren en tuinders gaat op zoek naar een opvolger.

Leestijd : 1 min

De basis van de organisatie die in 2007 opgericht werd, werd mede door hem gelegd. Focke kwam destijds over van een functie als land- en tuinbouwadviseur van KBC Bank. De voorbijgaande jaren bouwde hij de organisatie uit tot wat ze nu is: een professionele organisatie, waar de land- en tuinbouwer en zijn gezin centraal staan.

“Met tomeloze energie en inzet stond hij 13 jaar lang letterlijk dag en nacht ter beschikking van de gezinnen van land- en tuinbouwers die zich op een kruispunt bevonden.”, weet Dirk Lips, voorzitter van Boeren op een Kruispunt. Riccy gaf ook talloze voordrachten en werd regelmatig door de beleidsvoerders om advies gevraagd.

Op 1 februari 2020 verlaat Riccy de organisatie. De raad van bestuur, de algemene vergadering en de medewerkers van vzw Boeren op een Kruispunt bedanken Riccy voor wat hij de afgelopen jaren voor de vzw heeft betekend en wensen hem veel succes in zijn verdere toekomst.

Intussen gaat de raad van bestuur van start met de werving van een nieuwe directeur voor vzw Boeren op een Kruispunt.

Focke was ruim 10 jaar het gezicht van Boeren op een Kruispunt.
Focke was ruim 10 jaar het gezicht van Boeren op een Kruispunt. - Foto: LBL

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken