Startpagina Actueel

Boerenjaar: een nieuw realityprogramma over de landbouw vanaf 2020 op VIER

In 2020 pakt VIER uit met een nieuw realityprogramma met en over landbouwers. Boerenjaar is de titel van het programma, dat wordt geproduceerd door het productiehuis Hotel Hungaria.

Leestijd : 1 min

Een van de meewerkende partners is Boerenbond. Het nieuwe programma werd al even aangekaart op de Nazomerontmoeting van Boerenbond. Die stond in het teken van de campagne #Boerentrots.

Het boerenleven, zoals het is

Sportjournalist Ruben Van Gucht deed voor die campagne stage op het melkvee- zoogkoeien en kleinfruitbedrijf van Annick Strauven en Erwin Lowet en modereerde op die Nazomerontmoeting een panelgesprek, waar ook Nico Van de Velde van productiehuis Hotel Hungaria onderdeel van uitmaakte.

Hotel Hungaria zette mee #Boerentrots op, en werkt momenteel aan een nieuw reality-programma waarin het boerenleven wordt getoond. Het programma zal in 2020 op Vier te zien zijn. Volgens Van de Velde kan het programma helpen de kloof tussen boer en burger doen dichten. Ook het gezin van Annick doet mee. “Onze deur staat altijd open. Je kan pas empathie krijgen als mensen weten hoe het eraan toe gaat op een boerderij, dus daar werken we graag aan mee.”

De trailer van het nieuwe programma Boerenjaar loopt intussen op VIER. Het programma zou vanaf 2020 te zien zijn. In de trailer zitten onder andere een melkveehouder, een fruitteler en een akkerbouwer.

LBL

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken