Startpagina Bedrijfsnieuws

Clarebout investeert in nieuwe frietfabriek in Duinkerken

Aardappelverwerker Clarebout wil een fabriek bouwen in het Noord-Franse Duinkerken. De West-Vlaamse diepfrietmaker zegt dat de fabriek niets verandert aan haar plannen voor uitbreiding in Henegouwen. Als de fabriek er komt, is het voor het eerst dat Clarebout in het buitenland gaat produceren.

Leestijd : 1 min

Met de investering is circa 140 miljoen euro gemoeid, en de site schept circa 320 banen. Begin volgend jaar krijgen omwonenden van de geplande fabriek de kans eventuele bezwaren kenbaar te maken. Vervolgens moet politiek nog besloten worden of de fabriek er mag komen.

Tegen De Tijd zegt een woordvoerder dat Noord-Frankrijk een belangrijke aardappelregio is. Een derde van alle aardappelen die de Fransen eten, zou uit de regio Hauts-de-France komen. De regio is ook goed voor 4,3% van alle aardappelen die in Europa op ons bord komen. Daardoor is er volgens de woordvoerder ook veel expertise.

Clarebout blijft van plan een frietfabriek te bouwen in het Henegouwse Frameries, vlakbij een bestaande site van het bedrijf. Met deze investering is tussen 300 en 400 miljoen euro. Het project is echter niet onomstreden. Clarebout is reeds de grootste fabrikant van diepvriesfrieten, die vrijwel exclusief voor private label worden gemaakt. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 653 miljoen euro.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken