Startpagina Meest recent

De Belg blijft een echte vleeseter, maar wisselt vaker af

De Belg blijft tuk op zijn stuk vlees. De gemiddelde Belg eet veel vaker vlees dan vis of vegetarisch. Dat heeft vooral met de smaak te maken: we kiezen voor vlees omdat we het erg lekker vinden. Deze bevindingen kwamen naar boven na onderzoek door VLAM en GfK Belgium.

Naast smaak zijn gewoonte en het voedzame karakter van vlees de belangrijkste redenen waarom we voor vlees kiezen. Vlees wordt voornamelijk thuis gegeten. Drie vierde van de consumptiemomenten met vlees vindt thuis plaats.

Het thuisverbruik van vlees zit wel in dalende lijn. Hiervoor zijn verschillende drijfveren: gezondheid, variatie, impact op het milieu, de prijs en het dierenwelzijn. De Belg beseft wel goed dat vlees essentiële voedingsstoffen bevat en bijgevolg niet zomaar geschrapt kan worden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Meest recent

De schoonheid van een 300 jaar oud familiebedrijf behouden

Veeteelt Pol Thunus is lid van het Terraé-netwerk, dat de agro-ecologische overgang in Wallonië ondersteunt. In januari 2022 besloot hij om de familieboerderij over te nemen. Hij heeft die verder uitgebreid, met respect voor het erfgoed uit het verleden. Het melken op de weide, zijn ‘geïntegreerd conventioneel’ systeem en zijn ‘verfijnde luiheid’ zijn allemaal waarden die de Waalse landbouwer aan de hand van dit portret graag wil doorgeven.
Meer artikelen bekijken