Startpagina Economie

Milcobel trekt melkprijs voor december op naar 32 euro per 100 liter

Milcobel betaalt voor december een standaard melkprijs 32 euro per 100 liter. Dat is 1,50 euro meer dan de prijs die vorige week werd bekendgemaakt. Althans: de Raad van Bestuur heeft de intentie en het vertrouwen tot deze stap uitgesproken naar de leden. Ze deed dit even voor het plotselinge ontslag van topman Peter Koopmans. De melkprijs die Milcobel vorige week communiceerde, leverde intern veel kritiek op. LDA communiceerde 32,50 euro.

Leestijd : 1 min

Het nieuws over de melkprijs werd gelekt vanuit de zuivelcoöperatie, en wordt zaterdag bevestigd door het bedrijf.

Koopmans werd ontslagen omdat de onvrede onder de leden te groot werd naar de smaak van de Raad van Bestuur, die onlangs nog aangaf dat Koopmans niet ter discussie stond. Er is nog geen nieuwe CEO aangesteld en een interim-CEO wordt gezocht. Het nieuws komt vlak na berichten dat onder de leden veel onvrede is over de lage melkprijs en de lage weidemelkpremie. Onlangs nam de Raad van Bestuur al een extern bureau in de hand om het bedrijf door te lichten.

Voor achtergrond en analyse van het plotselinge ontslag kunt u hier klikken.

Klik hier voor het dubbelinterview dat we onlangs publiceerden, waarin voorzitter Dirk Ryckaert en CEO Peter Koopmans ingingen op de problematiek.

Jan Cees Bron

Lees ook in Economie

Aantal land- en tuinbouwbedrijven met korte ketenactiviteiten neemt toe

Economie Het Vlaamse Gewest telde in 2020 4.321 land- en tuinbouwbedrijven die 1 of meerdere korte ketenactiviteiten uitoefenden. In 2016 ging het om 2.403 bedrijven. Tussen 2016 en 2020 is dat aantal met 80% toegenomen. Het aandeel korte ketenbedrijven in het totaal aantal landbouwbedrijven is gestegen van 10% in 2016 naar 19% in 2020.
Meer artikelen bekijken