Milcobel trekt melkprijs voor december op naar 32 euro per 100 liter

Milcobel is met circa 2.600 leden en 1,2 miljard euro de grootste melkophaler van het land. Het bedrijf boekt echter weinig winst en betaalt de laatste tijd een melkprijs die veel boeren onder de maat vinden.
Milcobel is met circa 2.600 leden en 1,2 miljard euro de grootste melkophaler van het land. Het bedrijf boekt echter weinig winst en betaalt de laatste tijd een melkprijs die veel boeren onder de maat vinden. - Foto: LBL

Het nieuws over de melkprijs werd gelekt vanuit de zuivelcoöperatie, en wordt zaterdag bevestigd door het bedrijf.

Koopmans werd ontslagen omdat de onvrede onder de leden te groot werd naar de smaak van de Raad van Bestuur, die onlangs nog aangaf dat Koopmans niet ter discussie stond. Er is nog geen nieuwe CEO aangesteld en een interim-CEO wordt gezocht. Het nieuws komt vlak na berichten dat onder de leden veel onvrede is over de lage melkprijs en de lage weidemelkpremie. Onlangs nam de Raad van Bestuur al een extern bureau in de hand om het bedrijf door te lichten.

Voor achtergrond en analyse van het plotselinge ontslag kunt u hier klikken.

Klik hier voor het dubbelinterview dat we onlangs publiceerden, waarin voorzitter Dirk Ryckaert en CEO Peter Koopmans ingingen op de problematiek.

Jan Cees Bron

Meest recent

Meest recent