Startpagina Akkerbouw

14de edtitie van Suprofruit van start

Hoe kan je het spuiten van gewasbescherming steeds efficiënter en milieuvriendelijker maken? Daarover buigen binnen- en buitenlandse specialisten zich op de 14de editie van Suprofruit, een internationale workshop rond spuittechniek in de fruitteelt en de wijnbouw.

Leestijd : 1 min

De workshop ging gisteren (10 mei) van start en strekt zich uit naar morgen. De Universiteit Hasselt is gastheer, de organisatie is in handen van pcfruit, ILVO en KULeuven. Dat is niet toevallig, volgens Limburgs gedeputeerde van landbouw, Inge Moors: "De synergie die uit deze samenwerking voortkomt, resulteert al lange tijd in wetenschappelijk onderbouwde kennis die noodzakelijk is voor onze fruittelers"

Suprofruit wil een platform creëren waar via kennisuitwisseling de nieuwste inzichten en ontwikkelingen bediscussieerd worden. In een verdere fase kan deze kennis opgenomen worden door constructeurs van spuitmachines om zo steeds milieuvriendelijker en efficiënter om te gaan met gewasbeschermingsmiddelen. Het gebeuren gaat elke twee jaar door, telkens in een ander fruitproducerend land. Vorige edities waren in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Zweden en Italië.

De onderwerpen die specifiek aan bod komen tijdens de lezingen zijn luchtondersteuning, drift meten en vermijden, spuitvloeistof verdelen, behandelingsefficiëntie en variabele dosering in combinatie met sensoren. Meer info vindt u op www.suprofruit2017.be.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken