Startpagina Paarden

Kobe Henckens trotteur van het jaar

Stal Hermishof van familie Henckens uit Maaseik is een trekpaardenfokkerij, gelegen op een steenworp van de Nederlandse en Duitse grens. Ze werd in 1984 opgericht door Nico Henckens en Els Geusens met hun eerste bruine merrie 'Blanche van het Hermeshof'.

Leestijd : 1 min

Momenteel staat de teller op 26 trekpaarden, op 2 na allemaal eigen kweek. Door de jaren heen werden 182 trekpaarden geboren. De weides worden opgefleurd door bruine, vosse, zwarte en blauwschimmel merries en hengsten. Ondertussen werden veel shows opgevoerd en werd er deelgenomen aan heel wat prijskampen. De man die de paarden op de prijskampen deskundig en met vakmanschap voorbrengt is de 32-jarige zoon Kobe Henckens. Hij werd op de nationale uitgeroepen tot Landbouwleven trotteur van het jaar 2020.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken