Meer dan 340.000 kijkers voor eerste aflevering van Boerenjaar

Nieuwe afleveringen van het realityprogramma Boerenjaar kun je elke dinsdagavond volgen op VIER.
Nieuwe afleveringen van het realityprogramma Boerenjaar kun je elke dinsdagavond volgen op VIER. - Beeld: VIER

In Boerenjaar worden enkele boerengezinnen een jaar lang door een camerateam gevolgd. Op die manier krijgt de kijker, weliswaar ook consument, een realistische inzage in wat die boeren allemaal moeten doen en laten om groenten, fruit en vlees in de supermarktrekken te krijgen.

De 6 gezinnen die een inkijk gaven in hun dagelijke leven op en rond hun boerderij, zaten gisterenavond ongetwijfeld op het randje van hun stoel.

In de eerste aflevering kwamen de 4 bedrijven uit Limburg en Vlaams-Brabant al aan bod. Paul en Daan Schreurs uit Kozen werden geconfronteerd met de uitzonderlijke zonnebrand op hun appelen. De familie Lowet uit Gutschoven bereidde hun melkveebedrijf voor op de komst van koningin Mathilde. Op het melkveebedrijf van Greet Willems en haar 4 kinderen in Bogaarden was de jongste dochter in dubio over haar toekomst. En Michel Hendrickx en zijn trouwe hulp Dieter uit Hoegaarden waren bezorgd over de droogte en de nakende aardappeloogst. Verhalen uit het boerenleven gegrepen dus!

Die eerste aflevering telde meer dan 340.000 kijkers. Het was gisterenavond het meest bekeken programma op zender VIER. Het belandde daarmee op de dertiende plaats van alle programma’s die op dinsdag 7 januari werden uitgezonden.

Ter vergelijking: het populaire programma Boer zkt Vrouw van VTM dat al sinds 2004 loopt, met vorig najaar opnieuw een editie Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond, telde voor de slotaflevering meer dan 780.000 kijkers! Dit programma heeft weliswaar een heel ander insteek dan Boerenjaar, namelijk het vinden van een geschikte partner voor een alleenstaande boer(in).

Nieuwe afleveringen van Boerenjaar kan je elke dinsdagavond volgen op VIER. Op de website van het programma kan je trouwens wekelijks meedingen naar een leuke prijs.

Anne Vandenbosch

Meest recent

Meest recent