Startpagina Bedrijfsnieuws

Herbestemming voor site FrieslandCampina in Sleidinge

De Vlaamse regering heeft de herbestemming van de voormalige site van FrieslandCampina in het Oost-Vlaamse Sleidinge goedgekeurd. Dat meldt minister van Economie Hilde Crevits vrijdag.

Leestijd : 1 min

Ruim vijf jaar geleden kondigde zuivelproducent FrieslandCampina de sluiting van de vestiging in Sleidinge aan. Daar werd hoofdzakelijk het melkdrankje Yazoo gemaakt, maar de fabriek was verouderd en kampte al jaren met onderbezetting. Er waren 134 mensen aan de slag. De terreinen bleven in de jaren daarna ongebruikt, maar de waterzuiveringsinstallatie en de stookolietanks werden al verwijderd en er zijn ook gebouwen gesloopt en gesaneerd. De Vlaamse regering heeft nu haar principiële goedkeuring gegeven aan een ontwerp van brownfieldconvenant.

Via een dergelijk convenant maakt de overheid het economisch rendabeler om te investeren in oude bedrijventerreinen. Een projectontwikkelaar zal van de site een kleinschalig bedrijventerrein maken, waar gestreefd wordt naar CO2-neutraliteit, afvalbeperking, voorkomen van geur- en geluidshinder en het vermijden van mobiliteitshinder. "In nauw overleg met de gemeente Evergem wordt nu een masterplan opgemaakt dat richtinggevend wordt voor de ontwikkeling van de site en op korte termijn wordt ook een informatievergadering georganiseerd", zegt Hilde Crevits.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken