Startpagina Bedrijfsnieuws

Chinezen trekken stekker uit nieuw trekkermerk Mancel

De Chinese firma YTO lijkt het trekkermerk Mancel dan toch niet te lanceren in Europa. De machines zouden worden gebouwd in Saint-Dezier, zo’n 60 km ten westen van Nancy. Franse media berichten over de afgeblazen marktintroductie, maar tasten nog in het duister over wat de Chinese eigenaar precies motiveert.

Leestijd : 1 min

Mancel werd vorig jaar tamelijk groots gelanceerd op de SIMA-beurs in Parijs. Mancel kreeg een Facebook-pagina en website, en werd gepromoot als een echte Franse tractor. Het merk zou gebouwd gaan worden in een fabriek die YTO in 2011 over nam van de Italiaanse Argo-groep, dat we kennen van de merken McCormick en Landini. YTO is op haar beurt overigens eigendom van Sinomach, een in Beijing gevestigd conglomeraat dat onder meer machines en werktuigen maakt voor de bouw en landbouw.

De toekomst van de site is nu onzeker, meldt France-Info.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken