Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe kniklader en compacttractor bij Avant Machinery

Avant Machinery uit Sint-Truiden bracht nieuwe modellen Avant- knikladers en nieuwe Yanmar-compacttractoren mee naar Agribex.

Leestijd : 2 min

D e nieuwe 800-serie is de grootste en krachtigste serie knikladers van de Finse fabrikant Avant Tecno. De nieuwe 800-serie heeft een hefcapaciteit van 1.900 kg en een hefhoogte van 3,5 m. De afmetingen van de machine blijven zeer compact met een breedte van slechts 1,5 m, een lengte van 3,4 m en een hoogte van 2,2 m. Het gewicht blijft beperkt tot 2.500 kg.

Nieuwe 860i

Het model uit de 800-serie voor onze markt is de Avant 860i en is uitgerust met een common-rail dieselmotor met turbocompressor. Deze Kohler motor van 57 pk voldoet volledig aan de strenge EU Stage V emissienormen.

De nieuwe 800-serie beschikt over de voor Avant typische hydrostatische aandrijving met 4 hydraulische wielmotoren. De nieuwe knikladers beschikken bovendien over 2 snelheden. Met een maximum snelheid van 30 km/u zorgt de Kohler-krachtbron daarnaast voor een hydraulische olietoevoer voor de aanbouwwerktuigen van 80 l/min.

De telescopische laadarm is ook standaard in de 800-serie. De telescoop wordt hydraulisch uitgeschoven over een lengte van maar liefst 825 mm. Dit resulteert in 3,5 m hefhoogte voor de machine. De machine is standaard voorzien van self levelling.

De Avant 800-serie heeft standaard een gecertificeerde ROPS / FOPS-cabine, daarnaast is een verwarmde cabine optioneel beschikbaar. Deze DLX-cabine wordt op het chassis van de lader gemonteerd met trillingsdempers, wat een uitstekende isolatie van lawaai en trillingen garandeert. Efficiënte verwarming en ventilatie en grote ramen verbeteren de gebruiksvriendelijkheid. De DLX-cabine kan ook worden uitgerust met airconditioning.

Update 735

Nog meegeven dat ook de Avant 735 een update kreeg om aan de Stage V uitlaatgasnorm te voldoen. Het motorvermogen werd hiervoor teruggeschoefd naar 26 pk, zonder in te boeten aan hefvermogen. Op deze wijze hoeft er geen dieselpartikelfilter toegepast te worden.

De YM 359A is de nieuwste compacttractor bij Yanmar.
De YM 359A is de nieuwste compacttractor bij Yanmar. - Foto: T.D.

Yanmar

Binnen het Yanmar aanbod van compacttractoren is model YM 359A de nieuwste aanwinst. Het model wordt gepositioneerd in het middensegment en weerspiegelt een eenvoudige trekker voor de kleinere bedrijven. Dit model beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak (12V/12A). De 3,3 liter motor levert 60 pk en voldoent aan de Stage V emissienorm. Vierwielaandrijving is inschakelbaar, de aftakas is elektronisch inschakelbaar en standaard zijn 2 hydraulische ventielen geleverd.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken