Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere pakt dealerstructuur in Duitsland aan

John Deere gaat haar zogeheten ‘Dealer of Tomorrow’-strategie uitrollen in Duitsland. De Amerikaanse machinebouwer wil werken met dealers die minimaal 3 tot 5 vestigingen hebben en een omzet van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro). De grotere dealers gaan dan kleinere dealers aansturen. Of ook België op het menu staat, is onduidelijk.

Leestijd : 1 min

John Deere rolde de strategie eerder uit in de VS en Canada. In Nederland werd ook al ingegrepen. De importeur, Louis Nagel, moest al jaren geleden het veld ruimen toen het weigerde mee te stappen. Een tweede factor daarbij was wel de onrust bij Louis Nagel-eigenaar Kroymans. John Deere nam zelf de import ter hand en werkt nu met 5 dealers met in totaal 44 vestigingen. De grootste dealer, Groenoord, telt 19 vestigingen.

In Duitsland zou door de structuurwijziging maar 40 dealers, een derde, over blijven, schrijft vakblad Top Agrar. In de VS bleef ook ongeveer een derde over. De overige dealers blijven in de meeste gevallen wel bestaan, maar worden dan bijgestaan door grote dealers.

In België ligt de import bij Cofabel, dat onderdeel is van Arvesta. Op de website van John Deere staan voor België 18 dealers opgelijst.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken