Startpagina Bedrijfsnieuws

Volledig productie CR-maaidorsers komt naar CNH Zedelgem

Door een herschikking binnen de internationale groep CNH Industrial wordt de productie van de rotormaaidorsers van het merk New Holland volledig overgebracht naar de fabriek in Zedelgem.

Leestijd : 2 min

Goed nieuw voor landbouwmachineproducent CNH Industrial in Zedelgem. Vanaf volgend jaar wordt de fabriek nog de enige ter wereld die New Holland-rotormaaidorsers zal produceren, zo meldt Focus-TV

Dat komt door een herschikking in de internationale groep. Vandaag worden de grootste en meest innovatieve maaidorsers tegelijk in Zedelgem (voor de Europese en internationale markt) en Grand Island, Nebraska (voor Noord-Amerika) geproduceerd. Straks krijgt enkel Zedelgem nog die taak. De fabriek in Nebraska gaat zich toespitsen op lastechnieken, en de productie van CR-maaidorsers verhuist naar Zedelgem.

“Hier werd de dorsmachine ook ontwikkeld”,vertelt woordvoerder Evelyne Vandevyvere aan de regionale televisiezender. “Zedelgem is verheugd dat de groep bevestigt dat zij het centre of excellence van de oogstmachines zijn. Deze verhuis past ook in de strategie van CEO Mühlhaüser, die het productieproces simpeler en efficiënter wil maken.”

Het is de bedoeling dat de eerste machines eind dit jaar van de band rollen.We spreken over een extra volume voor Zedelgem van 150 tot 200 maaidorsers per jaar en dit vanaf 2021. Eind dit jaar gaan de eerste Amerikaanse modellen in productie waarbij een schatting van 50 stuks wordt gemaakt voor 2020. “We kunnen niet zeggen of dit impact zal hebben op de tewerkstelling. Het productieaantal hangt immers van heel wat factoren.”

Bij CNH in Zedelgem werken 2300 mensen.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken