Startpagina Economie

Merkel wil "eerlijke relaties" tussen retail en boeren in Duitsland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat retailers een eerlijke commerciële relatie hebben met boeren. Die laatste groep heeft geprotesteerd tegen vlees en ander voedsel, door supermarkten verkocht aan bodemprijzen.

Leestijd : 1 min

De retail- en landbouwsector heeft baat bij een sterke regionale aanvoer, aldus Merkel tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers uit de retail- en voedselindustriesector. De bondskanselier sloot uit dat de staat minimumprijzen zou opleggen, maar zei wel dat policiti "eerlijke relaties" willen tussen de verschillende actoren in de markt.

Volgens haar ligt de focus op het verkopen van goed voedsel en het verzekeren dat boeren "voldoende" verdienen. De ontmoeting van maandag was aangekondigd in december, na een "landbouwtop" die Merkel had gehouden met boeren nadat duizenden landbouwers hadden betoogd in Berlijn. De vertegenwoordigers van de landbouwsector protesteerden tegen nieuwe milieuregels, maar ook de lage prijzen die supermarkten vragen voor voedsel. De Duitse bondskanselier wees op een hoger bewustzijn voor kwaliteit en milieuregulaties, waarvan ze zei dat ze redelijk en juist zijn, maar ook hun prijs hebben.

Belga-DPA

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken