Startpagina Economie

VLAM loopt extra in de kijker met nieuwe stand op Fruit Logistica

29 leveranciers van Belgische aardappelen, fruit, groenten en fruitbomen staan op Fruit Logistica op de VLAM-standen, die samen met Belgische federaties en veilingen voortaan te vinden zijn in de gloednieuwe Berlijnse beurshal nummer 27. Fruit Logistica loopt van 5 tot 7 februari in Berlijn.

Leestijd : 2 min

VLAM zal er bovendien opvallend uitpakken met een nieuwe beursstand, waarin u het ruime productassortiment kan ontdekken, de marktkansen kan bespreken met Belgische exposanten en samen met Belgische handelsrelaties kan genieten van een fris Belgisch biertje. Plaats van afspraak: hal 27, standen A07 - A12.

Verse groenten en fruit

De 18 aanwezige groente- en fruitbedrijven zijn: Bel'Export, Boussier, BP Fruitcraft, Calsa, DBS/DBS Agro, Demargro, De Plecker - Lauwers, Devos Group, Dries Sebrechts Fruit (DSF), Frans Michiels Belgium (FMB), Gemex, Nicolaï Fruit, Pacbelimex, REO Veiling, Rotom/Orca, Vanco Belgium, Vergro en Wouters Fruithandel. Voorbijgangers kunnen kennismaken met het ruime aanbod in de centrale producttentoonstelling, waarbij zowel de traditionele sterkhouders als de nieuwigheden gepresenteerd worden.

25 jaar geleden werd het Flandria-label geïntroduceerd. Begonnen vanuit de witloof- en tomatensector, is het label intussen uitgegroeid tot een kwaliteitssysteem voor het hele assortiment aan Belgische groenten en inmiddels is het een van de grootste merken op de Europese markt. Dankzij de intense samenwerking van de verschillende veilingen binnen de LAVA-koepel, is het Flandria-label nu een vaste waarde, die staat voor producten van topkwaliteit, een duurzame productiewijze en beschikbaarheid in ruime volumes en uniforme sorteringen.

De LAVA-veilingen kiezen dit jaar resoluut voor doorgedreven digitalisering en kondigen tijdens Fruit Logistica hun Digital Experience Platform aan, een gezamenlijk initiatief van BelOrta, REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten.

Aardappelen

Zes leveranciers van aardappelen kijken ernaar uit om hun klanten te ontmoeten in Berlijn: Bart's Potato Company, Binst Breeding & Selection, De Aardappelhoeve, Pomuni, RTL Patat en Warnez.

Fruitbomen

Ook vijf producenten van fruitbomen zijn aanwezig op de VLAM-stand om hun producten te presenteren aan een internationaal publiek: ABCz Group, Benelux Fruitservice, Carolus Trees, Depa Fruit en Zouk.

Nieuwe beursstand

VLAM voorziet met een gloednieuwe beursstand alvast een opvallende aanwezigheid in de nieuwe hal. Bezoekers worden voortaan verwelkomd in een gezellige stand, opgebouwd uit warm hout, strak zwart staal en kleurrijke sfeerbeelden. De productfoto’s worden daarbij afgewisseld door stijlvolle verwijzingen naar de regio Vlaanderen – België. Ook nieuw is dat alle VLAM-bedrijven van groenten, fruit, aardappelen en fruitbomen voortaan gemengd zitten in één paviljoen.

Vlam

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken